Rakkauden kielet

Oletko kuullut rakkauden kielistä? Rakkauden kielillä tarkoitetaan sitä, että ihmiset ovat erilaisia sen suhteen, millaisia sanoja, tekoja tai muuta toimintaa he tulkitsevat rakkauden osoituksiksi.

Jonkun rakkauden kieli on puhe: silloin ihminen kokee tärkeäksi kumppanin lausumat sanat, kehut ja rakkaudentunnustukset. Kauniiden asioiden sanominen on tärkeää, sillä siten hän tietää olevansa rakastettu. Jonkun toisen rakkauden kieli taas on tekoja: puheet ovat vain sanahelinää ja konkreettisissa teoissa näkyy se, että kumppani rakastaa. Korulauseet eivät paina, jos tekoja ei näy.

Rakkauden kielet parisuhdepurkki

Ovatko rakkauden teot sitten romanttisia yllätyksiä vai arjen askareiden hoitamista, sekin riippuu ihmisestä. Rakkauden kieliä on monia, ja usein parisuhteessa kumppaneiden rakkauden kielet ovat keskenään erilaiset.

Miten tunnistan kumppanini rakkauden kielen?

Parisuhteessa kumppanin rakkauden kieleen tutustuminen voi viedä vuosia, eikä vielä silloinkaan tunne toista läpikotaisin. Omista toiveista ja tarpeista kertominen tuntuu myös monista vaikealta: asetanko kumppanilleni vaatimuslistan, jos kerron, miten haluaisin minulle osoitettavan rakkautta?

Harvalla meistä on vain yksi rakkauden kieli, vaan käytämme ja haluamme osaksemme oikean kielikylvyn! Silti meissä on eroja siinä, mikä on pääasiallinen tarpeemme ja mikä on meille tärkein osoitus ja todiste kumppanin rakkaudesta. Itse asiassa suuri osa parisuhteen riidoista ja väärinymmärryksistä johtuu siitä, että olemme puhuneet eri kieltä ja toistemme ohi. Toinen on halunnut osoittaa rakkautta tekemällä kotitöitä ja järjestämällä arjen asioita, mutta kumppani kokeekin, että häntä ei huomioida, vaan toinen keskittyy kaikkeen muuhun! Tai pahempaa – enkö minä tee noita asioita mielestäsi tarpeeksi hyvin, kun omit ne itsellesi?

Oman kumppanin rakkauden kieleen on mahdollista ja kannattavaa tutustua. Yhtä tärkeää on, että saa itse kommunikoitua kumppanilleen, mitä toivoo ja tarvitsee tunteakseen itsensä rakastetuksi. Oletusten varassa on vaikea toimia – emmehän pysty lukemaan toistemme ajatuksia!

Käytä Parisuhdepurkkia kumppanisi rakkauden kielen opetteluun

Parisuhdepurkkia voi tietysti käyttää niin, ettei sen sisältöä käydä erikseen läpi, vaan aletaan täyttää uutta purkkia kun edellinen on täynnä. Vaihtoehto tälle on kuitenkin se, että sovitte yhdessä, milloin käytte läpi purkin sisällön. Onko se sitten, kun purkki on täynnä vai ehkä kolmen kuukauden välein tai jonain tiettynä merkkipäivänänne?

Parisuhdepurkin sisällön läpikäyminen on erinomainen keino tutustua toistenne rakkauden kieliin ja keskustella niistä positiivisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Lappuja lukiessa ja eri esineiden merkityksiä jakaessa tulette samalla kertoneeksi toisillenne, millaiset sanat, teot ja eleet ilahduttavat ja kertovat kumppanin rakkaudesta.

Mitkä ovat niitä asioita, joista kumppanille on jäänyt niin hyvä fiilis, että hän on kirjoittanut siitä purkkiin: tuleeko purkin lapuissa monta kertaa esiin tehdyt kotityöt, kosketukset, huomioiminen olemalla ajoissa kotona tai terveydestä ja ulkonäöstä huolehtiminen?

Löydätte varmasti jotakin tuttua, mutta myös aivan uusia oivalluksia toisistanne! Voitte oppia näkemään aiemmin ohittamanne seikat merkityksellisinä: tiedän nyt, että tuolla tavoin kumppanini haluaa näyttää minulle rakastavansa minua! Purkki ei myöskään valehtele: se sisältää muistiin painettuja hyviä hetkiä, jolloin todella olette kokeneet, että kumppani on ihana ja saa olon tuntumaan hyvältä.

Mitä paremmin kumppanit tuntevat oman ja toistensa rakkauden kielet, sitä paremmin vältytään väärinkäsityksiltä ja osataan osoittaa kumppanille rakkautta tämän kaipaamalla tavalla. Parisuhdepurkki ei ole ainoa keino tutustua rakkauden kieliin, mutta monesti se on hyvä apuväline keskustelun aloittamiseen!

Yhteistyössä:

Rikasta minua

Lataa Rikasta Minua -kirja ilmaiseksi!

* = required field
Lisätiedot

Leave a Reply

Your email address will not be published.