Parisuhdepurkin käyttöohjeet

Haluatko vahvistaa parisuhdettasi? Hienoa!

Parisuhdepurkki on erinomainen ja helppo tapa hoitaa parisuhdetta. Se on pareille tarkoitettu kiitollisuusharjoitus, joka on suunniteltu vahvistamaan ja rikastamaan yhteistä elämää. Kiitollisuusharjoitus auttaa paria ratkaisemaan monia parisuhteen ongelmia, joita esimerkiksi kiireinen arki tuottaa. Monet suomalaiset ovat rikastaneet parisuhdettaan parisuhdepurkin avulla. 

Tältä sivulta löydät ohjeet, joilla pääset hyvään alkuun. 

Alkuvalmistelut

heart-105729_640Valitkaa jokin läpinäkyvä kannellinen purkki parisuhdepurkiksi. Se voi olla iso tai pieni, lasia tai muovia, ja sen tulee olla teille kahdelle mieluisa, sillä purkki tulee näkyvälle paikalle kotiin.

Kun olette valinneet sopivan purkin, voitte yhdessä koristella sitä tai askarrella purkille etiketin. Purkissa voi lukea “Parisuhdepurkki”, “Rakkauspurkki” tai vaikkapa “Jaakko ja Essi

Valitkaa parisuhdepurkille sopiva paikka: tuleeko se makuuhuoneen lipaston päälle, keittiön pöydälle? Purkki kannattaa laittaa näkyvälle paikalle, mutta jos yksityisyys tuntuu tärkeältä, esimerkiksi makuuhuone voi olla oikeampi paikka purkille kuin ruokapöytä, jossa vieraatkin yleensä istuvat.

Valitkaa, millaisilla esineillä haluatte täyttää parisuhdepurkkia: värikkäillä Post It-lapuilla, erivärisillä helmillä vai kaikella pienellä kivalla, mitä milloinkin keksitte? Täyttyessään purkista tulee juuri teidän kahden näköinen! Varatkaa sitten valitsemianne helmiä tai lappuja ja kynä purkin viereen.

Ja sitten täyttämään!

Parisuhdepurkkia täytetään silloin, kun kumppani ilahduttaa, yllättää positiivisesti tai muuten rakastuttaa. Paperilaput ovat siitä käteviä, että niihin voi kirjoittaa parilla sanalla, mistä hyvästä lappu on annettu, esimerkiksi ”Olet kaunis <3”, ”Tuntui kivalta, kun  pyysit minua lounaalle”, ”Kiitos, kun annoit minun jäädä nukkumaan aamulla”, ”Olet söpö!”, ”Olipa mahtava yö ;)”, Kiitos, kun kuuntelit työhuoliani”  ja niin edelleen.

Kun huomaat, että kumppani tekee jotakin, mistä tulet iloiseksi, paina hetki mieleesi ja laita se talteen kirjoittamalla asia lapulle tai pudottamalla jokin sopimanne pikkuesine Parisuhdepurkkiin. Purkki alkaa hiljalleen täyttyä toinen toisillenne antamista positiivisista viesteistä.

Mitä sitten?

Parisuhteen olemassa oleva hyvä tulee näkyväksi konkreettisen harjoituksen avulla. Kiitollisuusharjoitukset on todettu tehokkaaksi keinoksi lisätä positiiviseen keskittymistä yhtä hyvin yksilön elämässä kuin ihmissuhteissakin. Parisuhdepurkin visuaalisuus tekee siitä erityisen tehokkaan: purkki muistuttaa hyvistä asioista joka päivä kiireisenkin arjen keskellä.

Ihminen on taipuvainen muistamaan paremmin huonot kuin hyvät asiat ja keskittymään negatiiviseen, mutta tätä ajatustapaa on oikeasti mahdollista muuttaa! Hyviin hetkiin pysähtyminen ja niiden mieleen painaminen toimii todistetusti erityisen hyvin, kun se liitetään konkreettiseen tekemiseen ja näkyviin asioihin, kuten pieniin muistilappuihin kirjoittamiseen tai koristehelmiin, joita kerätään yhteiseen purkkiin. Näin positiiviset tapahtumat tavallaan toistetaan ja niiden vaikutusta lisätään. Koska ihminen todella muistaa helpommin negatiiviset asiat, positiivisia muistoja kannattaa erityisesti vahvistaa ja kolminkertaistaa niiden määrä suhteessa negatiivisiin!

Parisuhdepurkilla on lisäksi monta muutakin parisuhdetta vahvistavaa vaikutusta riippuen siitä, millaisen tavan sen käyttämiseen valitsette. Miltä kuulostaisi esimerkiksi oppia kumppanisi rakkauden kieli tai moninkertaistaa parisuhteenne rakkaudenosoitukset? Tutustu erilaisiin tapoihin käyttää Parisuhdepurkkia parisuhdepurkki.fi :n blogissa!

Yhteistyössä:

Rikasta minua

Lataa Rikasta minua -kirja ilmaiseksi!

* = required field
Lisätiedot

Viimeisimmät blogikirjoitukset

Rikasta minua

Rikasta minua on Kataja Parisuhdekeskuksen uusi kirjanen, joka on täynnä hyviä vinkkejä parisuhteen hoitamiseen ja virkistämiseen.

Parisuhdepurkin tavoin Rikasta minua -kirjanen perustuu positiiviseen vahvistamiseen: yhdessä tekemisen iloon sekä olemassa olevan hyvän näkyväksi tekemiseen. Kirjanen herättää myös ajattelemaan, kuinka kumppaneiden omat menneisyydet vaikuttavat nykyiseen parisuhteeseen, mutta eivät määrää sen tulevaisuutta: vinkkien avulla voitte rakentaa yhdessä yhä vahvemman ja rikkaamman parisuhteen!

Rikasta minua -kirjanen on hyödyllistä luettavaa itsessään ja tukee erinomaisesti parisuhdepurkin käyttöä.

Lataa Rikasta Minua -kirja ilmaiseksi!

* = required field
Lisätiedot